Restauracja włoska na Śródmieściu w Warszawie - smaczne dania dla każdego

Sekretem włoskiej kuchni jest jedyny w swoim rodzaju aromat potraw. Jej miłośnicy chwalą sobie wyjątkowy smak oraz prostotę przyrządzania. Osoby niemające czasu gotować samodzielnie, udają się chętnie do włoskich lokali. Jedną z nich jest Culiinaria znajdująca się na Śródmieściu w Warszawie. Restauracja włoska zapewnia miłą obsługę i udostępnia klimatyczne sale, w których każdy gość czuje się dobrze. Reprezentują ją wykwalifikowani kelnerzy, którzy chętnie doradzają w wyborze najlepszych dań lub przystawek.
Podstawą kuchni włoskiej są świeże warzywa oraz przyprawy, takie jak tymianek, rozmaryn, kolendra, bazylia czy oregano. Tego typu dania bazują także na czosnku, oliwkach, pomidorach, oliwie oraz owocach morza, co sprawia, że każdy znajduje coś dla siebie. Nie bez znaczenia są również smaczne desery. Do najpopularniejszych zalicza się panna cottę oraz tiramisu. Restauracja ta jest prowadzona przez włoskiego szefa kuchni z bogatym doświadczeniem zawodowym, który wykorzystuje wyłącznie składniki pochodzące od sprawdzonych i zaufanych dostawców, co przekłada się na doskonały smak serwowanych dań.
Wyjście do lokalu daje szansę zjedzenia smacznego posiłku, a wszystko to bez konieczności spędzania czasu w kuchni. To dobre rozwiązanie dla osób zapracowanych lub takich, które nie czerpią przyjemności z gotowania. W menu restauracji znajduje się między innymi:
- carbonara,
- lasagne,
- spaghetti bolognese,
- wieprzowina,
- dania z kaczki,
- owoce morza,
- śledzie.
Potrawy zachwycają nie tylko smakiem, ale i sposobem podania. Restauracja koncentruje się na klasycznych daniach odznaczających się autentycznym smakiem. Znajdą w niej coś dla siebie zarówno dorośli, jak i najmłodsi. Ponadto klienci mają możliwość telefonicznej rezerwacji stolików.
Jeżeli artykuł przypadł Ci do gustu, zostaw nam pozytywny komentarz!